ΤΟ ΟΡΑΜΑ- που κάνουμε πράξη

Θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης.

Με πράξεις που έχουν δυνατό αποτύπωμα και στέλνουν θετικό μήνυμα.

Θέλουμε να συμβάλλουμε σε μια πιο δίκαιη κοινωνία. Μια κοινωνία όπου τα άτομα με αναπηρία έχουν θέση, ορατότητα, ίσες ευκαιρίες να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τους περιορισμούς στην απασχόληση και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων με αναπηρία. Να συνεισφέρουμε στη συζήτηση ιδέες για το πώς μπορούν να πέσουν αυτά τα εμπόδια.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ.

Όσο το δυνατόν περισσότερους. Όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτό είναι το όραμά μας. Μέσα από δράσεις ενσωμάτωσης, μέσα από την ενθάρρυνση της συμμετοχής όλων μας, να γονιμοποιηθεί η κοινωνική αλλαγή.

Μια επανάσταση του αυτονόητου, που θα ανθίσει και θα φουντώσει πράξη την πράξη, προσφέροντας στους ανθρώπους με αναπηρία τη ζωή που τους αξίζει.

ΠΡΑΞΗ
Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Για μας οι ιδέες έχουν αξία μόνο όταν μεταφράζονται σε πράξεις.

Οι πράξεις ενσωμάτωσης είναι ο σπόρος για μια πιο ανοιχτή κοινωνία. Μία κοινωνία που δεν είναι σύγχρονη μόνο στ’ όνομα. Που δέχεται το διαφορετικό και το αντιμετωπίζει ισότιμα.

Οι πράξεις ενσωμάτωσης είναι ο σπόρος για περισσότερη δικαιοσύνη, σεβασμό στα δικαιώματα, ίση μεταχείριση των ανθρώπων με αναπηρία.

Οι πράξεις ενσωμάτωσης στέλνουν ένα μήνυμα. Που κλονίζει όσους την αρνούνται ή αδιαφορούν. Που ενθαρρύνει όσους την πιστεύουν και όσους τη δικαιούνται.

Οι πράξεις ενσωμάτωσης δεν είναι περιστασιακή φιλανθρωπία. Είναι γνήσια ουμανιστικές. Ενδυναμώνουν και δημιουργούν αποτύπωμα με διάρκεια και βάθος. Αλλάζουν συνειδήσεις και εξελίσσονται σε μόνιμους κοινωνικούς θεσμούς.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ